Rezultate (intermediare) Start-up Nation la 6 septembrie 2017

Potrivit declaratiilor ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antrerenoriat, dl. Ilan Laufer, pâna la data de 6 septembrie 2017 peste 4.400 de firme care s-au înscris în programul Start-up Nation au fost verificate, rata de respingere fiind de circa 12%.

Situatia verificărilor la nivel national este următoarea:

 • 4.424 de dosare verificate
 • 3.330 de dosare sunt admise si au primit înstiintare
 • 552 de dosare sunt în clarificări suplimentare pe conținutul planurilor de afaceri
 • 542 de dosare au fost respinse.

Gradul de respingere a  crescut spre 12%, fată de 8% cât se estimase la finalul lunii Iulie. Astfel, în acest moment, 542 de firme care initial se estimase ca se încadreaza în limita locurilor finantabile (conform evaluării automate de la înscriere) au căzut sub linie, iar pe aceste locuri vor avea sansa să intre la finantare firme ce au obtinut 90 de puncte. Dacă rata de respingere de 12% se va mentine până la final, ar însemna că circa 1.000 de firme dintre cele rămase în asteptare vor intra la finantare.

La data comunicatului situatia verificărilor pe judete era urmatoarea :

 • Agentia Brasov (judetele Brasov, Sibiu si Covasna) – 1.073 de dosare depuse, din care 325 dosare verificate (245 dosare admise, 37 dosare în clarificări si 43 dosare respinse). Firme verificate pana la pozitia 6.465 din lista RUE.
 • Agentia Cluj (judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare, Sălaj) – 4.375 dosare depuse, din care 1.388 dosare verificate (1.019 dosare admise, 206 dosare în clarificări si 163 dosare respinse). Firme verificate pana la pozitia 6.246 din RUE.
 • Agentia Constanta (judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea)– 1.887 dosare depuse, din care 367 dosare verificate (310 admise, 20 în clarificări si 37 respinse). Firme verificate pana la pozitia 4.408 RUE.
 • Agentia Craiova (judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea)– 1.626 dosare depuse, din care 301 verificate (207 admise, 19 în clarificări si 75 respinse). Firme verificate pana la pozitia 4.033 din RUE.
 • Agentia Iasi (judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui)– 1.993 dosare depuse, din care 318 verificate (177 admise, 112 în clarificări si 29 respinse). Firme verificate pana la pozitia 4.143 din RUE.
 • Agentia Târgu Mures (judetele Alba, Harghita, Mures)– 1.090 dosare depuse, din care 441 verificate (291 admise, 107 în clarificări si 43 respinse), Firme verificate pana la pozitia 7.811 din RUE.
 • Agentia Timisoara (judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis)– 1.712 dosare depuse, din care 400 verificate (335 admise, 41 în clarificări, 24 respinse). Firme verificate pana la pozitia 4.721 din RUE.
 • Agentia Ploiesti (Mun. Bucuresti si judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman) – 5.558 dosare depuse, din care 884 verificate (746 admise, 10 în clarificări si 128 respinse). Firme verificate pana la pozitia 2.897 din RUE.

Potrivit normelor publicate toate contractele de finantare ar trebui incheiata pana pe 29 septembrie 2017.
Tinand cont de numarul mare de firme care inca nu au fost evaluate probabil ca in ultima parte a lunii septembrie situatia va fi destul de “tensionata”.

DE RETINUT:
În vederea semnării acordului de Finanţare, beneficiarii trebuie să prezinte în original:
– cererea tip de acord de principiu pentru finantare semnată de reprezentantul legal sau împuternicitul societătii;
– certificatele de atestare fiscală privind îndeplinirea obligatiilor exigibile de plată a impozitelor, taxelor si datoriilor către bugetul general consolidat, atât pentru sediul social,cât si pentru toate punctele de lucru care au cod unic de înregistrare fiscală, în original sau copie legalizată, în termen de valabilitate la data semnării acordului;
– certificatele de atestare fiscală privind îndeplinirea obligatiilor exigibile de plată a impozitelor, taxelor si datoriilor către bugetele locale, atât pentru sediul social, cât si pentru toate punctele de lucru (indiferent dacă au sau nu cod unic de înregistrare fiscală), în original sau în copie legalizată, în termen de valabilitate la data semnării acordului.
– documentul emis de către ONRC din care să rezulte că întreprinderile beneficiare sunt întreprinderile nou înfiintate de către persoane fizice care nu au sau nu au avut calitatea de actionar sau asociat într-o altă întreprindere mică sau mijlocie care desfășoară sau a desfășurat aceeasi activitate autorizată (cod CAEN) pe care aplică în cadrul programului în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii până la deschiderea sesiunii de înscriere.

În cazul în care OTIMMC constată că nu se depun documentele mentionate anterior, documentele depuse nu sunt în termen de valabilitate la data depunerii sau nu semnează acordul de finantare conform programării OTIMMC, solicitantii vor primi  o Scrisoare de înstiintare a respingerii la finantare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: