Afaceri la domiciliu

Afaceri la domiciliuMulti dintre cei care se gandesc la o afacere mica se gandesc in primul rand la o afacere la domiciliu. Dealtfel si pe google una dintre cele mai căutate expresii din sfera afacerilor este „afaceri la domiciliu”. Este si normal să fie asa deoarece teoretic acestea sunt afacerile care sunt cel mai usor de pornit. Nu iti trebuie un spatiu comercial, nu ai nevoie de o hală de productie si de aici ideea că te-ai putea lansa intr-o afacere chiar dacă nu prea ai bani in buzunar.

Multi incearcă să pornească afaceri la domiciliu dar foarte putini reusesc. Asta fiindcă nu e deloc simplu să găsesti o idee de afaceri cu bani putini, care să iti aducă un profit bunicel.
Dacă, cauti pe internet astfel de afaceri vei găsi rapid anunturi care incearcă să te convingă că poti castiga cu usurintă bani buni lucrand de acasă. In general e vorba de mici afaceri in care tu realizezi pentru altii diferite produse (confectionezi plicuri, confectionezi obiecte decorative, tricotezi, etc.) sau prestezi anumite servicii (scrii articole, trimiti e-mailuri, s.a.m.d) si esti plătit la finalul lunii in functie de ce ai lucrat. In 90% din cazuri astfel de propuneri sunt neserioase. Cand le trimiti marfa si speri să iti incasezi banii pentru munca depusă, esti informat că ceea ce ai făcut nu se ridică la nivelul standardelor de calitate prevazute in contract si ca atare nu vei fi plătit.
De aceea intotdeauna cand vi se propune o afacere la domiciliu in care dvs. nu trebuie să faceti nimic altceva decat să prestati o muncă simplă trebuie să fiti circumspecti. Sunt foarte putini aceia care fac acte de binefacere si te invată ce să faci, cum să faci, asigură vanzarea produsului si la sfarsit iti bagă si bani in buzunar.
Dacă vreti să evitati astfel de păcaleli ar trebui să vă ganditi la afaceri in care aveti controlul vanzării. Asta bineinteles că inseamnă si mult mai multă bataie de cap deoarece trebuie să identificati clientii, să mentineti o legatură permanentă cu ei, să prestati serviciile sau să executati produsele pentru ei, si la final să urmăriti si incasarea banilor. Asa că pană la urma o afacere la domiciliu nu inseamnă doar să muncesti “ceva” acasă ci si să te ocupi de “marketingul afacerii” ca in orice altă afacere.

Si dacă am lămurit principiile de bază ale functionării unei astfel de afaceri pasul următor ar fi să prezentăm si cateva idei de afaceri care s-ar putea face la domiciliu.

Afaceri la domiciliu in domeniul micro-productiei

– realizarea de produse de tip hand-made
– prăjituri de casă traditionale pentru nunti si botezuri
– productia de lumanări decorative

Afaceri la domiciliu in domeniul comertului

– magazin online
– vanzarea de produse in sistem MLM
– vanzarea de produse vintage pe eBay sau oKazii

Afaceri la domiciliu in domeniul serviciilor

– servicii de infrumusetare (coafură, manichiură)
– servicii de ingrijire personală (masaj, reflex-terapie)
– retusuri croitorie
– meditatii pentru elevi
– ingrijirea ocazională a copiilor
– afaceri in sfera serviciilor profesionale (contabilitate, proiectare, design)
– blogging
– web design
– promovare pe site-urile de socializare
– traduceri

Cei care locuiesc la casă si au teren in jurul casei se pot gandi si la alte tipuri de afaceri cum ar fi:

– dresaj caini
– atelier de sculptură
– toaletarea cainilor si a pisicilor
– pensiune turistică (in cazul celor care au o casă mare, in care se poate delimita spatiul propriu de cel pentru turisti)

Concluzia este că si la domiciliul tău poti dezvolta o afacere dar atentie, de multe ori afacerile la domiciliu presupun mai multă muncă decat cele desfăsurate in spatii comerciale / industrial. Nu e usor să atragi clientii la tine acasă sau să ii convingi să semneze contracte cu tine dacă ai “o firmă de apartament” !

V.T.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: