Idei de mici afaceri de Pasti: produse handmade

A venit primăvara si fiindcă e momentul unui nou inceput poate că e momentul ca cei care de multă vreme isi doreau să pornească o mică afacere să facă primul pas. Celor care sunt incă in căutarea unei idei de afaceri mici le spunem că sărbătorile de Pasti sunt o oportunitate deosebită de a te lansa in afaceri deoarece in perioada sărbătorilor toată lumea este dispusă să facă cumpăraturi, fie că e vorba de cadouri fie că e vorba de produse alimentare sau alte lucruri care pot infrumuseta casa in timpul sărbătorilor.
Pentru cei interesati in special de afacerile mici le putem spune ca de Pasti, o oportunitate deosebită există pentru cei care s-au gandit la afaceri cu produse „handmade”. In preajma Sărbătorilor de Pasti poti produce si vinde o serie de produse, cum ar fi:

Ouă încondeiate de Pasti
Niciun roman nu poate să conceapă sărbătorile de Pasti fără traditionalele ouă vopsite. Chiar dacă marea majoritate a romanilor isi vopsesc acasă „ouale de pasti” totusi există un numar semnificativ de persoane care cumpără an de an si ouă incondeiate făcute de artizani. Cu prilejul sarbatorilor piata pentru aceste produse este extrem de mare, iar succesul depinde doar de indemanarea artizanului.

Felicitari de Pasti
In perioada sărbătorilor toti se gandesc la cei dragi care din păcate in timpul sarbatorilor vor fi depate de ei. Asa că se trimit milioane de felicitări. Este foarte adevarat că in ultimii ani unii au trecut de la felicitările clasice la cele electronice, dar in continuare multi romani preferă felicitarile traditionale. In plus felicitarile sunt cumpărate si pentru a fi puse alături de cadouri, asa că e un bun moment să faci si să vinzi felicitări.

Decoratii pentru mese si casa
Masa de Pasti este un adevarat ritual pentru romani. Masa trebuie să fie imbelsugată si să fie frumos impodobită. Este un bun moment să vinzi diverse decoratiuni pentru mese, de la cosuri pentru ouă pană la suporturi pentru tacamuri, suporturi pentru servete, lumanări decorative si aromatizate, aranjamente florale pentru masă si orice altceva ce ar putea infrumuseta masa de Pasti.

Cadouri de Pasti
Iepurasul aduce la toată lumea cadouri. Asa că in aceasta perioada cresc spectaculos vanzarile de obiecte care pot fi date ca si cadouri, de la bijuterii, gablonturi, brătări, podoabe, articole de imbracaminte pană la jucării si, nu in ultimul rand, ambalaje pentru cadouri. De fapt in materie de cadouri se pot inventa milioane de produse dacă ai imaginatie.

Toate sunt afaceri mici, cu produse handmade, si sunt afaceri care pot fi pornite cu un capital redus. Vanzarea produselor se poate face direct, prin intermediul magazinelor sau prin intermediul unor site-uri de vanzari online. Este foarte adevărat că acest gen de afaceri au un pronuntat caracter sezonier, dar unele dintre ele (ex: productia de felicitari sau productia de obiecte care intra in categoria cadourilor) pot fi cu usurintă continuate mai departe. Un alt avantaj este acela ca in cele mai multe cazuri afacerea o poti porni acasa. Asa că, dacă ai indemanare si fantezie pentru a realiza produse handmade atractive, ai un mic capital si ai putin spatiu in locuinta ta in care sa lucrezi e momentul să te lansezi in afaceri.

Poate că unii se gandesc că mai este destul timp pană la Pasti, dar de productie trebuie să te apuci acum, pentru ca in preajma sărbatorilor să te concentrezi pe vanzări. Altfel vei rămane cu anumite produse pe stoc pană anul viitor.

Succes !

Reclame

2 Responses to Idei de mici afaceri de Pasti: produse handmade

  1. Totusi in cazul produselor handmade ne trebuie o societate, PF, AF ceva pentru a le putea produce si comercializa? Multumesc pentru un eventual raspuns.

    • miciafaceri says:

      Daca doriti sa derulati continuu o astfel de activitate este OBLIGATORIU sa va inregistrati (P.F.A., I.I., I.F., eventual SRL). E singura solutie daca doriti ca afacerea sa cresca!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: