4 idei de afaceri cu animale de companie

In ultimii ani afacerile cu produse si servicii pentru animale de companie a crescut in mod constant. Era absolut normal sa se intample asa deoarece in Romania exista multi iubitori de animale iar in plus de-a lungul timpului au fost demonstrate efectele pozitive pe care animalele de companie le au asupra vietii posesorilor de astfel de exemplare ceea ce a condus la cresterea numarului de persoane care au animale de companie.
Chiar dacă vanzările de mancarea uscată preambalată pentru animale de companie au fost acaparate in mare masură de supermaketuri si hypermarketuri incă mai exista destul loc pe piata afacerilor cu produse si servicii dedicate animalelor de companie pentru cei interesati de o mica afacere. Asta fiindcă in acest domeniu se pot desfăsura foarte multe tipuri de afaceri iar unele dintre acestea se preteaza tocmai micilor firme si nu marilor companii.
In continuare vom prezenta cateva posibile afaceri pe care le-ati putea derula dacă sunteti un iubitor al animalelor.

1. Hotel pentru animalele de companie
Multi proprietari de animale de companie au o adevarată problemă atunci cand trebuie să plece în concediu sau au diverse treburi de rezolvat. Ideea găzduiri patrupedelor pe o anumită perioadă de timp nu este deloc nouă si s-a dovedit a fi o afacere foarte rentabilă. Marea majoritate a acestor hoteluri se adreseaza posesorilor de câini şi pisici dar afacerea se poate extinde cu crearea unor facilitati pentru alte tipuri de animale.
Afacerea se poate face fie în aer liber, prin construirea unor boxe special amenajate, fie intr-o cladire special amenajată care să le asigure animalelor de casă confortul pe timp de iarnă. In cazul in care se alege variantă găzduirii in aer liber in tarcuri se recomandă amplasarea hotelurilor la marginea oraselor sau in interior, dar in zone in care nu există locuinte in vecinatate si implicit riscul blocării afacerii din cauza reclamatiilor persoanelor care sunt deranjate de zgomot. In cazul cladirilor special amenajate locatia nu este atat de importantă, dar in schimb costurile demararii afacerii sunt mult mai mari.
Pentru cei care nu au un capital prea mare ce mai bună solutie o reprezintă realizarea unor tarcuri in aer liber, unde sa asigure contra cost cazarea si hrana animalelor. In timp serviciile pot fi diversificate iar afacerea poate lua amploare.

2. Salon de infrumusetare pentru animale
Iubitorii de animale tin foarte mult la aspectul animalului de companie asa ca a inceput sa creasca numarul saloanelor care ofera acest gen de servicii pentru o  gama variata de animale. Afacerea poate fi demarata fara investitii prea mari si pentru cei care se pricep cu adevarat poate fi o afacere extrem de profitabila. Diferenta dintre succes si esec depinde in primul rand de calitatea serviciilor oferite (exact ca si in coafurile pentru femei unde un adevrat hair-stylist poate face avere in timp ce o coafeza mediocra cu greu reuseste sa isi castige minimul necesar existentei).

3. Cabinet veterinar
Precum medicina umană, medicina veterinară este un domeniu în care se cheltuiesc sume mari de bani. Deschiderea unei clinici veterinare comportă  investitii mari si o pregatire profesională adecvată. Cei care au studii de specialitate pot demara insă afacerea cu bani mai putini dacă vor începe doar cu câteva servicii medicale veterinare precum controale medicale de rutină, vaccinări etc. In timp banii castigati pot fi reinvestiti iar afacerea poate fi dezvoltată.

4. Pet-shop
Pet-shop-urile sunt deja bine cunoscute in Romania. Acestea se adresează iubitorilor de animale si pun la dispozitia acestora o gama larga de produse si servicii dedicate animalelor de companie. In general acestea sunt amplasate fie in cartiere in care sunt multe animale de companie fie in marile centre comerciale. Pentru cei care nu dispun de capitaluri mari este recomandabil să inceapă cu in magazin amplasat intr-un cartier deoarece in cazul Pet-shop-urilor amplasate in mall-uri pentru a putea sustine chiriile e nevoie in general de un volum mare de marfă si o amenajare adecvată a spatiului, ceea ce conduce la un capital de pornire mult mai mare.
Cei care optează pentru un magazin de cartier trebuie insă să tină cont de faptul că in cazul in care nu si-au ales corect amplasamentul (fie o zonă in care sunt foarte multe case in care există animale de companie, fie un parc unde vin multi proprietari de animale, etc.) au sanse să isi piarda banii investiti.

Dacă niciuna din ideile mai sus prezentate nu vă atrage va puteti gandi la: cimitir pentru animale, farmacie veterinara, dresaj canin, plimbarea cainilor, monitorizarea animalelor de companie, haine pentru animale de companie, intretinerea acvariilor… si multe altele.

Succes !

© mici-afaceri

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: