5 idei de afaceri mici ce ar putea fi pornite la inceputul anului 2013

După mai bine de 4 ani de criză si „un sfarsit al lumii” care evident nu a avut loc multi se gandesc că anul 2013 este momentul unui nou inceput, iar fiindcă criza ne-a sărăcit pe toti cei care se gandesc la afaceri isi pun sperantele in micile afaceri. Evident dorinta este de a porni o afacere mica dar profitabilă.

Pentru inceputul anului 2013 va propunem următoarele idei de afaceri:

1. Magazin online: in mod evident comertul electronic incepe să aibă o pondere tot mai mare in comertul en-detail. Avantajele sunt evidente: eliminarea costurilor cu inchirierea spatiilor comerciale, număr redus de angajati, stocuri mai mici decat in cazul magazinelor clasice si posibilitatea de „a tine magazinul deschis 24 din 24 de ore”. Este foarte adevărat că există deja o concurenta destul de mare in acest domeniu dar cel mai important este faptul că incă există multe nise neocupate.

2. Amenajari interioare de lux: pentru cei care se pricep la design si sunt capabili să coordoneze o echipa de 2-3 meseriasi, aceasta afacere poate fi demarată rapid si fară prea mari investitii. Pentru 2013 piata pentru acest gen de afacere va fi formata in principal de baruri si restaurante care incep sa isi piardă clientela si care pentru a recastiga cota de piată pierdută trebuie să vină cu idei noi si cu o reamenajare a spatiilor, precum si din persoane instărite care s-au saturat de modul in care si-au amenajat locuintele construite in perioada de boom economic si care acum, chiar dacă nu isi schimbă casa, din dorinta de a avea ceva nou isi schimbă designul  interior. Pentru a avea succes, mai ales in cazul locuintelor, pe langă materiale noi (de exemplu tapete 3 D) reamenajarile trebuie să includă si sistemele inteligente de control si comandă din locuinte si cele mai moderne gadget-uri din domeniul IT.

3.  Atelier foto/video: in  ultima vreme toată lumea are un aparat foto, o cameră video sau are un smartfone care face poze de bună calitate si filmeaza la fel de bine. Din păcate, de cele mai multe ori pozele si inregistrarile video se pierd intr-un calculator vechi sau pe un DVD rătacit undeva prin casă care in cele din urmă ajunge la gunoi. E păcat ca toate aceste amintiri să se piardă si au inceput sa apară oameni care isi doresc ca cele mai reusite poze să fie printate si puse intr-un album foto, iar inregistrarile video procesate intr-un mod profesionist si puse pe DVD-uri sau pe discuri blue-ray. Deocamdată piata nu este extrem de mare deoarece multi incă mai speră că vor face aceste lucruri singuri la domiciliu, dar dacă cuplezi acest gen de activitati cu filmari si fotografii la comandă, cu ocazia unor evenimente, o astfel de afacere devine rentabila.

4. Salon de tatuaje temporare: moda tatuajelor a inceput sa prindă si in Romania. Cei care sunt fanatici au deja corpul plin de tatuaje permanente, dar au o mare problemă – nu prea mai au mult loc pentru altele. O solutie mult mai bună o reprezintă tatuajele temporare, care ii permit clientului care s-a plictist să isi aplice altul si in plus nu introduc in corp atatea substante cu potential cancerigen. Si pentru oamenii de afaceri este mult mai rentabil să promoveze tatuajele temporare, deoarece acestă metodă ii face pe clienti sa revina relativ des. Afacerea poate fi diversificate cu machiaje pentru copii care participa la serbari sau la evenimente tematice.

5. Programe after-school pentru cei mici: multi părinti sunt constienti cat de important este sa investesti in educatia multilaterală a copilului, dar din cauza serviciului nu au timpul necesar pentru a se ocupa de copii. Mai ales in orasele mari sunt destul de multi parinti care au inceput sa isi trimita copii la diverse programe after-school, iar piata este intr-o puternică crestere. Cele mai uzuale programe in prezent sunt cele de limbi straine, dans, pictura si sah, dar in acest domeniu se pot inventa foarte multe !

Succes !

Reclame

2 Responses to 5 idei de afaceri mici ce ar putea fi pornite la inceputul anului 2013

 1. Luca says:

  Buna ziua
  As dori sa deschid un magazin online, cu imbracaminte pt copii! Recomandati ca forma de constituire I.I. Sau I.F.?
  Ca si curs este valabil cel de agent de vanzari?
  Va multumesc!

  • miciafaceri says:

   Depinde ce urmariti. Eu personal prefer Societatile cu Raspundere Limitata, dar la fel de bine ati putea opta pentru Intreprindere Individuala sau Persoana Fizica Autorizata.
   Daca credeti ca marja dvs. de adaos va fi mica atunci e recomandabil II sau PFA deoarece acolo impozitul de profit se va calcula ca si diferenta intre venituri si cheltuieli. In cazul SRL-urilor probabil veti deveni microintreprindere si, potrivit noului cod fiscal, veti plati 3% pe cifra de afaceri. Daca adaosul este mic un impozit de 3% pe cifra de afaceri nu e deloc convenabil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: