Finantari nerambursabile de pana la 85% pentru pornirea unei mici afaceri non-agricole

Cei care se gandesc la o mica afacere au 2 sunt preocupati sa gaseasca raspunsul la 2 intrebari majore:
– care este ideea de afacere care are sanse reale de reusita ?
– de unde fac rost de bani pentru a porni mica afacere ?

Celor care doresc sa porneasca o afacere dar nu au niciun leu trebuie sa le spunem ca sunt extrem de rare situatiile in care poti porni o afacere fara sa dispui de o anumita suma de bani pentru “amorsarea afacerii”.

Celor care au o mica suma pentru pornirea unei afaceri si care cred ca afacerea lor se poate desfasura si la tara le dam o veste buna: in 2012 prin Fondul European Agricol Pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), Masura 312 – „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-întreprinderi” se vor acorda finantari nerambursabile care sa acopere pâna la 85% din totalul cheltuielilor investitionale pentru cei care pornesc o afacere intr-un domeniu non-agricol productiv!
”Lista codurilor CAEN de productie de bunuri„ care pot beneficia de finantare de pana la 85% din valoarea investitiei se poate descarca de pe site-ul: http://www.apdrp.ro .

Valoarea maxima a finantarii nerambursabile este insa limitata, in functie de forma juridica a celui care solicita finantarea dupa cum urmeaza:
• 50.000 Euro/proiect – daca beneficiarii sunt persoane fizice autorizate;
• 200.000 Euro/proiect – pentru alte micro-întreprinderi

Cei care doresc sa porneasca o afacere intr-un domeniu non-agricol care nu este din sfera productiei pot obtine fonduri nerambursabile de pâna la 70% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. In acest caz valoarea maxima a sprijinului nerambursabil va fi de:
• 50.000 Euro/proiect – pentru cabinet medical individual, cabinet medical veterinar individual, persoana fizica autorizata, întreprindere familiala precum si persoanele fizice care declara ca se vor autoriza ca persoana fizica autorizata, întreprindere familiala;
• 100.000 Euro/proiect – pentru micro-întreprinderile cu activitate în sectorul transportului rutier;
• 200.000 Euro/proiect – pentru întreprindere individuala, societati cooperative, societati comerciale cu capital privat, precum si pentru persoanele fizice care se vor autoriza ca întreprindere individuala.
Valoarea minima eligibila al unui proiect este de 5.000 Euro.

Ceea ce este exterm de avantajos la acest program este ca pot depune o cerere de finantare si persoanele fizice (neînregistrate ca agenti economici) – care se vor angaja ca pâna la data semnarii contractului de finantare sa se autorizeze cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca microîntreprinderi, iar în situatia în care, în urma autorizarii, se modifica reprezentantul legal al proiectului, vor depune toate documentele ce demonstreaza transferul dreptului de reprezentare pentru noua forma de organizare juridica, aceasta modificare neafectând respectarea criteriilor de eligibilitate si selectie ale Cererii de finantare.

IMPORTANT: cei care vor sa obtina o astfel de finantare trebuie sa demonstreze ca pot co-finanta proiectul. Ei trebuie sa depuna odata cu proiectul fie un extras de cont bancar vizat de banca care sa ateste existentei sumei respective, fie un extras al liniei de credit, în cazul cofinantarii prin linie de credit cu o valabilitate de un an fata de data lansarii licitatiei de proiecte si contractul de credit vizat de banca, fie o scrisoare de confort angajanta (certificat de confirmare de fonduri) cu o valabilitate de cel putin 120 zile de la data emiterii.

Elaborarea unei documentatii pentru obtinerea acestor fonduri nu este deloc simpla. Tocmai de aceea, in cazul in care sunteti hotarat sa va porniti propria afacere va recomandam sa va grabiti si sa incepeti elaborarea proiectului. In general un proiect bine facut iti ia cam 1-2 luni de munca !!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: